Victor Ponta: Mi se pare extrem de caraghios cum oameni de la UTC, PCR, PSD sau procurorul lui Ceauşescu reformează dreapta

Data publicării:
2603 20ponta-56973

„Dreapta înseamnă astăzi PNL. Asta e realitatea şi cred că e bine aşa.Poate ceva de stânga” să facă domnul Diaconescu, „că ştiu că anul trecut sau acum doi ani făcuse UNPR să-l înscrie în Partidul Socialiştilor Europeni... Nişte caraghioşi!”, a declarat amuzat primul ministru marţi, la Palatul Parlamentului.

El nu neagă meritele fostului coleg de partid social-democrat, Cristian Diaconescu, dar nu le consideră potrivite unei orientări de dreapta: „A fost un om cu care am colaborat foarte bine şi pe care în continuare îl consider un om de stânga. Faptul că vrea să reformeze dreapta fiind om de stânga ţine de farmecul aşa-zisei drepte din România...

Premierul a ironizat-o şi pe democrat-liberala Monica Macovei, fost ministru de Justiţie, fără să îi dea însă numele: „Mai e o doamnă care a fost procuror pe vremea lui Ceauşescu... Nu ca mine, pe vremea lui Constantinescu. Şi doamna de pe vremea lui Ceauşescu, procurorul lui Ceauşescu, vrea să reformeze dreapta. E un caraghioslâc general. Sigur că PNL-ul profită de acest caraghioslâc şi face foarte bine şi mă bucur pentru ei. Sunt partenerii mei, vor fi adversarii mei la un moment dat, în 2016, dar tot mă bucur. Chiar sunt singurul partid serios de centru-dreapta şi n-au fost niciodată la Internaţionala Socialistă, nici în alte părţi”, şi-a lăudat Victor Ponta colegii de Uniune Social Liberală.

Marţi, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat că a început demersurile de înfiinţare a „Mişcării Populare”, o iniţiativă care „îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta”. Imediat s-au alăturat alţi trei consilieri prezidenţiali, Sebastian Lăzăroiu, Iulian Chifu şi Bogdan Oprea.

Pe larg despre Mișcarea Populară, aici: Cristian Diaconescu inițiază procedurile pentru înființarea Fundaţiei „Mișcarea Populară”

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri