VIDEO Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină. Imagini filmate de camera de bord

Data actualizării: Data publicării:
Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină.
Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe o mașină aflată în mers. Sursa: captură video

Fragmente din Pasajul Basarab din București au căzut pe mașinile în mers, la ora de vârf. Imaginile au fost surprinse de camera de bord montată pe una dintre mașini. Ciprian Cherciu, jurnalist specializat în energie, era la volan în momentul în care o bucată de beton a căzut peste mașina lui.

Șoferul trecea pe sub pasaj când a avut loc incidentul.

„Aseară, un element – nu știu dacă e tencuială, pare să fie o piesă ruginită – a căzut pe mașina mea. Zgomotul a fost de puternic. Doar niște mici pagube materiale, putem spune”, a spus Cherciu la Digi24.

„M-am uitat acum în jurul pasajului și sunt foarte multe elemente care stau să cadă, mai ales la sistemul de scurgere. Poate că acesta va fi un semnal de alarmă pentru autorități să facă mentenanța acestui pasaj”, a adăugat jurnalistul.

Pasajul Basarab are o vechime de peste 12 ani, dar nici în prezent nu are recepția făcută. Din acest motiv, podul nu a mai fost reabilitat.

Digi24 a semnalat încă de acum 2 ani problemele la pasajul pe care circulă milioane de mașini.

Un episod al campaniei Statul la stat din octombrie 2022 arăta că Pasajul Basarab a ajuns un focar de infecție și un pericol pentru șoferi și pietoni. Multe dintre componente sunt ruginite și într-o stare avansată de degradare. De 12 ani Primăria Generală nu a recepționar construcția, iar fără recepție nu se pot face lucrări de reparații și întreținere. În timp ce primarii dau vina unii pe alții, departamentele din primărie se luptă între ele să scape de responsabilitatea administrării pasajului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri