Vlad Nistor: Mi-e teamă că legea va permite unora să treacă la operațiuni foarte violente împotriva câinilor

Data publicării:
lege

„Există teoretic posibilitatea contestării legii la CCR. Unele organizații au spus că vor încerca. Există apoi hopul promulgării, înțeleg că Traian Băsescu se pregătește să o promulge. E înfiorător ce i s-a întâmplat acelui copil, însă mi-e teamă că legea va permite, chiar va da ghes unor persoane care nu iubesc animalele să treacă la operațiuni foarte violente. Nu am convingerea că nu vom asista la adevărate acte de atrocitate împotriva animalelor. Teoretic, primarul ar fi făcut responsabil, dar s-a întâmplat și în condițiile vechii legi și am cunoștință despre acte de barbarie, deci știu că așa ceva se poate în România”, a declarat Vlad Nistor, profesor și deputat PNL.

„Există și problema asociațiilor pentru protecția câinilor, au fost dați mulți bani, scopul fiind să nu fie câini pe stradă. Dacă s-ar fi început cu sterilizarea acestor animale, numărul lor s-ar fi diminuat. Dacă atunci când spui că adopți un câine îl și adopți, la modul real, lucrurile s-ar fi rezolvat. Primarul din Oradea mi-a spus ceva uimitor. A găsit o soluție absolut rezobabilă. A strâns câinii, i-a dus în adăpost, i-a oferit spre adopție, dar altfel: hrănirea în adăpost, plimbare, dar aducere înapoi la adăpost, ca să nu existe riscul abandonului pe stradă. Dintre marii iubitori de animale nu au venit nici 1%”, a spus Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL.

„Nu e vorba despre o lege care spune eutanasiați câinii, se oferă 14 zile pentru adopție, totul e să îi duci acasă, nu pe stradă”, a subliniat ea.

Ne dorim modernitatea și beneficiile ei, dar nu ne asumăm și rigorile modernității. Sunt sigur că dacă vor fi excese, acestea vor fi pedepsite. E însă un soi de drob de sare, aoleu ce o să se întâmple”, a spus Mirel Palada, consilier al premierului.

„E un fapt cert, oamenii mor din cauza câinilor, deci trebuie reglementat acest lucru ca și în țările civilizate, unde oamenii nu ies cu bâte și torțe să omoare câinii. Nu ai voie să ai un câine în fața blocului, trebuie să îl iei în casă. E o ipocrizie socială”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri