Ziua Naţională, mai săracă la Alba Iulia. Parada Ministerului de Interne nu va fi organizată de 1 Decembrie

Data publicării:
ai-35623

Ziua Naţională din acest an stă sub semnul austerităţii la Alba Iulia, locul Marii Unirii. Pe locul în care a avut loc Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918, vor fi spectacole populare, o masă festivă şi un modest foc de artificii. Parada militară, cel mai aşteptat moment, nu va mai avea loc.

Anul trecut, Guvernul a alocat pentru manifestările dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia 800.000 de lei. În 2012, situaţia s-a schimbat. „Am solicitat bani de la Guvernul României încă de la sfârșitul verii”, declară purtătorul de cuvânt al Prefecturii Alba, Ada Rus. „Ar fi trebuit să primim o sumă de bani pentru a contribui și financiar la organizarea manifestărilor. Acest lucru nu s-a întâmplat, din păcate”, spune Ada Rus.

Pe ultima sută de metri, primăria şi consiliul judeţean au alocat 200.000 de lei pentru evenimentele speciale, insuficienţi pentru parada militară însă. „Aici trebuia să se facă (parada – n.red.), nu la București”, se plânge un localnic. „Ei fac asta la București atât de demonstrativ, încât pentru aici probabil nu au mai rămas resurse.”

Ca în fiecare an de 1 Decembrie, la Alba Iulia sunt aşteptaţi să vină mii de oameni din toate colțurile ţării. Pentru ei va fi organizată și o masă tradițională, care va fi plătită cu bani din sponsorizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri