Patroana unui magazin din Alba Iulia, condamnată la 3 luni de închisoare pentru că vindea jucării contrafăcute

Data publicării:
magazin de jucarii
Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie din Alba a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu amânare pentru că a vândut, în magazinul său, jucării contrafăcute. Mai exact, anchetatorii au descoperit 340 de jucării fake, dintr-o colecție de păpuși mici, extrem de populară printre fete. În fața instanței, femeia a susținut că nu a știut că acestea erau contrafăcute și că ar putea reprezenta deci un pericol pentru copii, scrie Alba24.ro.

Fapta, scrie sursa citată, a avut loc în cursul anului 2019. Atunci, în magazinul ei situat pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, oamenii legii au descoperit 340 de produse contrafăcute, care purtau însemnele unei colecții de păpuși mici, extrem de populară printre fetițe. Femeia le-a spus anchetatorilor că le-a cumpărat dintr-un centru comercial de tip outlet din București și că nu s-a gândit că ar putea fi contrafăcute.

În primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia, magistrații au renunțat la aplicarea unei pedepse, scrie sursa citată. Procurorii au făcut, însă, apel, iar magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat sentința finală.

Patroana a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu amânare, dar și la plata unei amenzi de 12.000 de lei, pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Pericolul jucăriilor contrafăcute

"Este bine cunoscut faptul că produsele contrafăcute nu respectă niciun fel de normă de siguranţă, fiind neconforme şi putând provoca de la răni minore, până la alergii periculoase. Astfel, au fost situaţii concrete în care copii au înghiţit diferite părţi ale jucăriilor nefixate corespunzător sau au fost cazuri mult mai grave, cum ar fi spre exemplu situaţia din 2018 când în urma unor controale, ANPC a emis mai multe avertizări în cuprinsul cărora s-a semnalat faptul că jucării fabricate sau contrafăcute în China conţineau ftalaţi, compuşi chimici care au efect perturbator asupra sistemului endocrin", au notat magistrații Curții de Apel Alba Iulia, citați de Alba24.ro.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri