EXCLUSIV. Crima din Dâmbovița. Suspectul a mai fost acuzat de agresiune sexuală și violență

Data actualizării: Data publicării:
cetatean olandez masina

Principalul suspect în crima de la Dâmbovița a mai fost anchetat pentru agresiuni sexuale și violență, a spus șeful Poliției, Liviu Vasilescu, în exclusivitate pentru Digi24.

„În momentul de față e în lucru un dosar penal. Vă confirm că am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii, este cunoscut cu infracțiuni la viața sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului. Este un cazier al lui, e o chestiune a colegilor olandezi, figurează cu astfel de fapte în cazier”, a spus Vasilescu.

Acesta a precizat că dosarul va fi preluat de către Parchetul General de la procurorii din Dâmbovița, cei care au început ancheta în acest caz.

Șeful Poliției a vorbit și despre faptul că cetățeanul olandez a plecat din România fără să fie împiedicat.

„Să o luăm de la început, vineri seara, în urma sesizării fratelui victimei, s-au luat măsuri specifice de căutare și investigare, s-au monitorizat toate camerele de supraveghere nu numai din comună, și din cele alăturate, nu doar cele comunale, și ale unor cetățeni, au fost analizate multe imagini, au fost mai multe mașini. În jurul orei 19.00 sâmbătă a fost identificat un VW Tiguan închiriat de un cetățean olandez, iar în acel moment, acesta era în Olanda sau în zbor spre Olanda”, a spus Vasilescu.

Vasilescu a precizat că anchetatorii au luat legătura cu olandezul în jurul orei 19.50, când acesta era la Amsterdam. În acel moment nu era considerat suspect.

„L-am întrebat, neavând nicio suspiciune asupra lui – așa am procedat și cu ceilalți - dacă a fost în acea zonă și a recunoscut”, a spus șeful Poliției, care a precizat că bărbatul a declarat că a fost în România ca turist.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri