Bolnavi de COVID-19 la o mare companie de curierat din România. 24 de angajaţi au fost testați pozitiv

Data actualizării: Data publicării:
colete_fb posta romana

Mai mulți angajați ai companiei Fan Courier, una dintre cele mai mari firme de curierat din România, au fost confirmați cu noul coronavirus. Cele 24 de persoane infectate lucrează ca manipulanți marfă în depozitul din Ștefănești, județul Ilfov. Alți zece angajați au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Reprezentanții companiei spun că aceștia au fost testați, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, a fost intensificat triajul epidemiologic, astfel încăt munca din depozit să se desfășoare în mod normal.

Starea angajaților confirmați cu noul coronavirus e foarte bună. Cea mai mai parte sunt asimptomatici. Pe lângă cei testați pozitiv, mai avem 10 angajați în izolare la domiciliu”, a spus la Digi24 Cornel Morcov, director comercial al companiei.

Încă de instaurarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, echipele au funcționat independent, fără a interacționa între ele. Acesta e și motivul pentru care o mică parte din angajații din depozitul Ștefănești au fost infectați, ținând cont că numărul angajaților e mult mai mare. Acești angajați vin din două localități ale județului Ialomița. În total, în depozit lucrează 600 de persoane”, adăugat el.

Am înăsprit triajul epidemiologic, suntem foarte atenți la starea de sănătate a angajaților noștri”, a mai spus Morcov.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus la Digi24 că cei care primesc pachete de la această firmă nu trebuie să dezinfecteze coletele, ci că e important să se spele pe mâini după ce le desfac, la fel ca în cazul oricărui pachet.

În niciun caz nu aș merge pe pista posibilității transmiterii virusului prin intermediul pachetelor livrate de acest operator”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri