Funar candidează din nou la prezidențiale: Trăim în grădina Maicii Domnului, avem resurse de 10.000 de miliarde de euro

Data publicării:
funar

Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului România Noastră.

Funar propune valorificarea bogăţiilor ţării în favoarea românilor, nu a străinilor, anunțând că România deține zăcăminte de estimate la peste 10.000 de miliarde de euro, informează MEDIAFAX.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului România Noastră, românii au şansa să aleagă primul preşedinte român al României din ultimii 30 de ani.

Funar a afirmat pe pagina de Facebook a formaţiunii că Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se dezbată public şi să se decidă de către popor cum trebuie valorificate bogăţiile naturale aflate pe teritoriul ţării.

„Noi, românii, trăim în grădina Maicii Domnului, într-o ţară extraordinar de frumoasă şi foarte bogată în resurse naturale. Avem la Roşia Montană, în Munţii Apuseni, metale care nu există în tabelul lui Mendeleev, dar pe lângă acestea avem şi diamante şi exploatarea lor încă nu a început şi majoritatea românilor nu ştiu că avem diamante. Bunul Dumnezeu ne-a lăsat aproape toate bogăţiile care există pe planeta Pământ şi multe dintre ele în cantităţi uriaşe. Din păcate, în aceşti ultimi 30 de ani, cei care s-au aflat în conducerea României au înstrăinat aceste bogăţii naturale, majoritatea le-au dat la străini, la firme străine, mai pe nimic, iar poporul român nu beneficiază de aproape nimic de pe seama acestor resurse. Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se prevadă că bogăţiile naturale sunt monopol de stat, aparţin poporului român, şi pot fi exploatate numai pe baza unor contracte de împărţire a producţiei în care să se prevadă că cel puţin 70% din producţie aparţine poporului român”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, în munţii de la Roşia Montană, valoarea metalelor rare şi a zăcămintelor de aur şi argint stabilită de specialişti depăşeşte 10.000 de miliarde de euro.

„Banii intră în bugetul de stat iar din valoarea bogăţiilor naturale extrase anual, 50% să se împartă cetăţenilor născuţi şi care trăiesc în România şi se virează în cont în fiecare an o sumă în funcţie de valoarea producţiei obţinute. Poporul român va ajunge un popor bogat, un popor fericit, iar pe baza acestor sume uriaşe care pot fi obţinute din valorificarea bogăţiilor naturale se vor strânge fondurile necesare pentru a începe acţiunea de reindustrializare a României, de asigurare a locurilor de muncă pentru toţi românii, astfel ca milioane de români alungaţi în lume să revină acasă”, a conchis candidatul Partidului România Noastră.

Gheorghe Funar a mai candidat pentru funcţia de preşedinte al României în anul 1996 din partea PUNR şi în anul 2014, ca independent.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri uimitoare după 50 de ani: Familia lui Ted Bundy face publice ultimele scrieri ale criminalului în...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Durerile au forțat-o pe Celine Dion să ia doze aproape fatale de medicamente. Dezvăluirile cutremurătoare ale...
Film Now
Alicia Vikander, adevărul despre motivul pentru care a avut nevoie de zece ani ca să mai facă un film cu...
Adevarul
Cât de bogați erau pe vremuri bucureștenii: Povestea unei fotografii de pe Calea Victoriei, din anii 60...
Newsweek
VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?
Digi FM
Ce vrea să studieze fiica lui Irinel Columbeanu. Adolescenta de 16 ani nu vrea să facă facultatea în SUA...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Fiul lui Pierce Brosnan, fotografiat în Londra, după aproape 20 de ani. Actorul a rupt legătura cu el din...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia