HARTĂ. Coduri portocaliu și galben de viscol în jumătate din țară

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada ninsoare vant

Meteorologii au emis noi atenționări de vreme rea. Potrivit ANM, în jumătate din țară se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

UPDATE: Școlile din București vor fi închise luni și marți


Avertizarea cod galben vizează fenomene precum ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol, de luni dimineață de la ora 4:00 până marți la ora 20:00.

Astfel, din dimineața zilei de 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.

Meteorologii au emis și două atenționări cod portocaliu.

Prima avertizare meteo se referă doar la ziua de luni și este valabilă între orele 7:00-23:00. Se vor semnala ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Așadar, pe parcursul zilei, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30...40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Al doilea cod portocaliu este valabil între 26 februarie de la ora 10:00 și 27 februarie până la ora 14:00. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov,Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Citiți și Cod portocaliu de ger extrem în aproape toată România. Se anunță -22 de grade

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri