Cod portocaliu de ger extrem în aproape toată România. Se anunță -22 de grade

Data actualizării: Data publicării:
Oameni îmbrăcați gros pe vreme rece de iarnă
Foto: Gulliver/Getty Images

Meteorologii anunță cod portocaliu de frig în următoarele zile în aproape toată țara.  Temperaturile vor fi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, până pe 1 martie.

harta romania coduri frig
FOTO: meteoromania.ro

În intervalul 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, meteorologii anunță cod galben de frig în toată țara.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

În interval 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, ANM anunță cod portocaliu de  temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri