Harta județelor în care masca de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise

Data actualizării: Data publicării:
harta-romania-masca-obligatorie-1-august-dimineata

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în tot mai multe județe din țară. Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau rând pe rând astfel de decizii, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Măsura este un ultim refugiu împotriva carantinării unor zone sau localități, așa cum s-a întâmplat deja în județele Giurgiu, Prahova și Timiș.

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe teritoriul judeţului Hunedoara, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Vasilică Potecă, şi impune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase. De asemenea, masca trebuie purtată la evenimente cultural-artistice şi sportive, în gări, autogări şi staţii de autobuz.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, până sâmbătă, 975 de cazuri pozitive, în creştere cu 14 faţă de ziua precedentă.

Purtarea măştii de protecţie, în contextul pandemiei COVID-19, devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Timiş, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară.

Prevederile hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august, ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Categoria spaţiilor publice deschise cuprinde: pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice, arată un comunicat al Prefecturii Timiş.

Citiți și:  Timișoara închide terasele mai devreme. Primarul spune că s-a păcălit și vrea revocarea măsurii

Purtarea măștii în spațiile deschise devine obligatorie și în județul Dolj, de sâmbătă: în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Dolj, în zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz/microbuz și tramvai, peroane ale stațiilor/ gărilor C.F și autogărilor, zona adiacentă a Aeroportului Internațional Craiova cuprinsă între terminalul aeroportului și drumul național DN65, inclusiv în parcarea aeroportului), indiferent de intervalul orar, dar și în zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00 - 02.00, în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat.

Purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile deschise din judeţul Vrancea, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre în acest sens.

Aceeași măsură a fost decisă și în județul Giurgiu și Gorj.

De asemenea, autoritățile din Arad au anunțat că, de astăzi locuitorii vor fi obligați să poarte mască afară, în locurile aglomerate.

În județul Satu Mare, masca este obligatorie în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi piețele și târgurile.

Masca este obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, din 1 până în 14 august, în toate localitățile din județul Iași.

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie și în judeţul Prahova începând cu data de 1 august, însă deocamdată doar în anumite intervale orare.

Măsura vizează și litoralul, una dintre cele mai aglomerate zone din țară, mai ales în weekenduri. În județul Constanța au fost anunțate măsuri speciale, atât în ceea ce privește purtarea măștii, cât și programul teraselor.

Masca a fost impusă și la Galați, județul despre care s-a spus că riscă să devină „noua Suceavă a României”.

Județul Argeș a impus noi restricții, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun.

Masca este fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița.

Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău (pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice)

Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate din Brașov.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria, județul Teleorman, a decis ca purtatea măștii de protecție în spațiile deschise din municipiu să devină obligatorie. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Călărași a dispus mai multe măsuri printre care recomandarea de purtare a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise din municipiu (pieţe, târguri, oboare, parcuri şi locuri aglomerate). 

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri