Incendiu la subsolul unui bloc din Sibiu. 70 de oameni au fost evacuaţi, doi bărbaţi au ajuns la spital

Data publicării:
pompier si mult fum in fata lui
Pompieri în acțiune. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: ISU Sibiu / Facebook

Aproximativ 70 de persoane au fost evacuate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă dintr-un bloc din municipiul Sibiu, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit la subsol.

„Incendiul s-a manifestat la o boxă din subsolul imobilului, cu degajări mari de fum. Au ars diferite bunuri depozitate acolo, fiind afectată boxa, pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp. Din cauza temperaturii ridicate a fost spartă principala ţeavă de apă, subsolul fiind inundat (aproximativ 5 cm). Pompierii au lichidat incendiul şi au ventilat subsolul, holurile şi casa scării din imobil. Un număr total de aproximativ 70 de persoane au fost evacuate preventiv. Incendiul a fost cauzat de explozia produsă de un amestec de vapori cu aerul”, a declarat Andreea Ştefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, citată de Agerpres.

Potrivit ISU, echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de trei persoane, din care două au necesitat transportul la spital.

„Un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri pe mâini şi pe faţă, fiind transportat la UPU Sibiu. Un bărbat de 46 de ani a fost uşor intoxicat cu fum, acuzând dureri în piept. A fost şi el transportat la UPU Sibiu. O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital”, a detaliat Andreea Ştefan.

Blocul unde a avut loc incendiul are 10 etaje şi se află pe strada Oştirii din municipiul Sibiu, potrivit ISU.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri