Acuzaţiile procurorilor faţă de preşedintele SRR, O. Miculescu

Data actualizării: Data publicării:
dosare instanta agerpres-21.12016
Dosare aflate in depozitele de arhiva ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), situate in Popesti-Leordeni, judetul Ilfov.

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, în care au mai fost puşi sub acuzare zece membri ai Consiliului de Administraţie al SRR.

dosare instanta agerpres-21.12016
FOTO Agerpres

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunţat, miercuri, că în acest dosar s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de Ovidiu Miculescu, Alexandru Ducu Bertzi, Adrian Valentin Moise, Adelina Rădulescu, Ileana Savu şi Ana Florea, membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, toţi fiind suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese.

În acelaşi dosar, din 17 noiembrie sunt urmăriţi penal Andras Istvan Demeter, Mirela-Ioana Fugaru, Mihai Voicu, Stejărel-Nicolae Olaru şi Doina Moşneag, membri ai Consiliului de Administraţie al SRR, aceştia fiind puşi sub acuzare tot pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, potrivit Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, trebuia să meargă luni în faţa procurorilor pentru a fi anunţat că a fost începută urmărirea penală în cazul său, însă acesta nu s-a prezentat pentru că era internat la Spitalul "Sfântul Pantelimon”.

Managerul Spitalului "Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a declarat, pentru News.ro, că Ovidiu Miculescu a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute, starea acestuia fiind "destul de gravă”. Acesta a precizat că Ovidiu Miculescu nu mai este la Spitalul "Sfântul Pantelimon”, de luni fiind la Spitalul Monza din Capitală.

Anchetatorii au făcut în 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Radio România arăta atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri