ANGAJĂRILE ÎN ADMINISTRAŢIA LOCALĂ, DEBLOCATE. Liviu Dragnea: Nu putem continua cu aceeaşi rigiditate

Data publicării:
28 2003dragnea-57420

Ajungem la situaţii nepermise. Sunt primării de comune care mai au 3 sau 4 angajaţi cu primar cu tot şi le este foarte greu să funcţioneze. Nu va fi o măsură singulară. Lucrăm la un pachet astfel încăt să ajungem la deblocarea de 1- 1 dar în acelaşi timp să continuăm procesul la nivel central cu scăderea cheltuielilor cu personalul şi cu bunurile şi serviciile din ministere şi alte agenţii”, a spus Liviu Dragnea.

Nu discutăm de luni de zile, ci de un termen rezonabil de aplicare a acestei măsuri, a precizat el.

Deocamdată vorbim de administraţia locală. În negocierile cu FMI din ianuarie s-a discutat şi s-a trecut în scrisoarea de intenţie o abordare flexibilă a actualei reguli. Ea şi-a atins obiectivul iniţial, dar nu putem continua cu aceeaşi rigiditate pentru că din ce în ce mai multe instituţii locale pot ajunge în blocaj”, a susţinut Liviu Dragnea.

Ionel Blănculescu: "Este un element de normalitate"

„Cred că trebuie considerată ca o măsură de întoarcere la normal. Trebuie să normalizăm piaţa în România şi ăsta este un element de normalitate. Mai sunt şi alte lucruri care vor reprezenta normalităţi cand se vor îndeplini. La colectarea veniturilor sunt oameni care muncesc sisific pentru a colecta veniturile şi aici am putea discuta de o întărire a sectorului. Nu trebuie să ne temem ci să începem să gândim normal, pentru că în ultimii patru ani am gândit anormal, axat pe reduceri, tăieri”, a declarat la Digi24 consultantul financiar Ionel Blănculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri