Atacul din coafor. Sentința lui Gheorghe Vlădan, amânată pentru săptămâna viitoare

Data publicării:
28012013 20vladan-46179

Actualizare. Decizia dată de Tribunalul Bucureşti nu va fi una definitivă. Ea a fost amânată pentru 5 februarie.

_________________

5 martie 2012. Capitala a fost zguduită de un atac armat cum rar s-a mai văzut. Un poliţist intră cu o arma de calibru 9 milimetri în coaforul Perla, situat într-unul dintre cele mai selecte cartiere ale Bucureştiului, şi începe să tragă. Prima victimă a fost soţia sa, împuşcată în piept. Gheorghe Vlădan a tras, apoi, două gloanţe în casieră. A ucis-o pe loc. Alte şase persoane au fost împușcate, însă au supraviețuit. Atacul armat a durat puţin peste un minut. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele video.

Fostul polițist a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie. Şi-a recunoscut gestul, însă a susţinut că nu-şi aduce aminte ce s-a întâmplat din momentul în care a intrat în coafor. Totuşi, medicii legişti au stabilit că a avut discernământ. Pe toată durata procesului, procurorii au susţinut că Gheorghe Vlădan şi-a premeditat fapta, iar la ultimul termen au cerut închisoarea pe viaţă pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Victimele au cerut despăgubiri de aproape doua milioane de euro. Şi fiul său cere 500.000 de euro pentru prejudiciul moraral suferit în urma pierderii mamei sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri