Sari la conținut
News Alert

Berbeceanu desfiinţează modificarea Codurilor penale. Ironii şi acuzaţii dure la adresa unor lideri PSD

Fostul şef al BCCO Alba Iulia critică dur filmuleţul prin care mai mulţi lideri PSD, între care şi Lia Olguţa Vasilescu, au justificat modificările aduse Codurilor penale. Ironizându-i pe social-democraţi, Traian Berbeceanu explică totodată rolul în anchetele penale jucat de imaginile surprinse de camerele de supraveghere video.

Mai jos, cele două postări ale lui Traian Berbeceanu:

"Prin amabilitatea unui prieten al paginii, făcui rost de postarea cretină, sub formă de slide-uri. 
Aşa că voi explica de ce, în opinia mea, pe lângă că-i tendențioasă, defăimătoare şi calomnioasă, este si cretină!

1. Polițiştilor şi procurorilor le sunt utile imaginile surprinse de camerele de supraveghere chiar dacă "nu-s aşa de clare". Pentru că ar putea observa pe acestea, un defect fizic sau o particularitate a autorului, vestimentația acestuia, elemente absolut folositoare anchetei.
2. La acest moment, polițiştii şi procurorii ar putea difuza imaginile capturate, în media, ceea ce ar putea ajuta la identificarea autorului. Acest lucru nu va mai fi posibil, conform amendamentelor adoptate. 
3. Invocarea Directivei Europene, vis a vis de posibilitatea solicitarii unei expertize, este absolut forțată pentru că şi la acest moment expertiza face parte dintre mijloacele de probă prevazute de C.p.p.
4. În opinia mea postarea nu lămureşte nimic, singurul scop evident fiind defăimarea polițiştilor şi a procurorilor.

Ia de priviți!"

"Țucămberg" a intrat în PSD Craiova?

În urmă cu vreo 45 min sub denumirea #îndrăzneştesănucrezi şi #spețăcretină am distribuit postarea PSD Craiova. 
Spuneam că în conținutul acestei postări, absolut cretine, se insinua în mod tendentios şi defăimător că "polițiştii incompetenți ar căuta un țap ispăsitor" într-un caz de omor comis de un autor necunoscut.
Îmi exprimam speranța ca IGPR să ia atitudine față de o astfel de mizerie.

Am explicat celor care au creat şi distribuit acea postare, de ce este cretină, pe lângă că este calomnioasă şi tendentioasă.

Apoi a disparut postarea mea de pe ambele pagini! Cu tot cu aprecierile şi comentariile dumneavoastră. 
Inițial am crezut că Țucămberg (l-am scris aşa pentru unii vorbitori de limba engleză din Bănie) a intrat in pesedeul craiovean. Nu era aşa! Verificând pagina cu pricina, am constatat că ei au radiat-o! 
Aşa ceva! Bine că, prevăzător, făcui un printscreen..."

Context

Totul a pornit de la postările de marţi ale Liei Olguţa Vasilescu şi viceprimarului Craiovei, din care reieşea că modificările la Codurile penale vor elimina abuzurile „poliției incompetente”. În urma reacţiilor negative, la câteva ore de la publicare videoclipul a fost șters de către social-democrați. 

Anterior, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei arătase că, din contră, că toate acele propuneri desfiinţează orice dosar penal, în care sunt investigate fapte cu violenţă. Criminali, violatori sau alţi infractori periculoşi vor fi prinşi mult mai greu sau poate niciodată. Radu Gavriş a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor Digi24.

O luare de poziţie care a atras însă criticile ministrului de Interne, Carmen Dan, colega de partid şi guvern a Olguţei Vasilescu. 

În ultimele zile mai mulţi porcurori şi judecători au atras atenţia asupra consecinţelor dezastruoase ale modificărilor propuse de PSD, ALDE şi UDMR la Codurile penale. Detalii AICI.