Călin Popescu Tăriceanu, în fața judecătorilor

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este la această oră în faţa magistraţilor Curţii Supreme. Astăzi este programat un nou termen în dosarul în care preşedintele Senatului este acuzat că i-ar fi minţit pe procurorii anti-corupţie ca să îi protejeze pe acuzaţii din dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov şi a fermei Băneasa.

160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Procurorii îi reproşează celui de-al doilea om în stat că „a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Paul al României de către Tal Silberstein, Remus Truică şi alții și că nu a discutat cu Remus Truică despre taxele notariale.

„De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Dan Cătălin Andronic și Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”, arată procurorii.

„A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, potrivit DNA.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri