Kelemen Hunor: Înalta Curte de Casație și Justiție a legiferat „furtul din perioada dictaturii comuniste”

Data publicării:
kelemen hunor sta asezat la masa guvernului
Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat joi că „furtul din perioada dictaturii comuniste este legiferat”, referindu-se la o decizie recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a unificat practica în privința retrocedării unor bunuri imobile ce au aparținut cultelor religioase, informează news.ro.

„Furtul din perioada dictaturii comuniste este legiferat, iar dreptul de proprietate este pus sub semnul întrebării printr-o decizie recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie! Iar acolo unde dreptul de proprietate este pus sub semnul întrebării, însuşi statul de drept este compromis”, a scris, joi seară, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a transmis că formaţiunea protestează faţă de această situaţie şi va cîuta o soluţie parlamentară.

„Protestăm vehement împotriva acestei situaţii şi vom căuta o soluţie în Parlament. Principiul trebuie să fie clar pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care sunt de rea-credinţă: proprietatea trebuie restituită celui de la care a fost luată în mod abuziv”, a mai transmis liderul UDMR.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a unificat practica în ceea ce priveşte retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, motivarea deciziei instanţei supreme fiind publicată în Monitorul Oficial, astfel că aceasta a devenit obligatorie.

ICCJ a stabilit că sintagma „imobile care au aparţinut cultelor religioase” are în vedere exclusiv patrimoniul unităţilor componente ale cultelor religioase, nu şi patrimoniul unor aşezăminte distincte, înscrise în cartea funciară ca proprietari tabulari.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri