Comisia Europeană confirmă înregistrarea unei plângeri făcute de Liviu Dragnea în legătură cu Tel Drum

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea discurs tribuna deget ridicat inquam ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Comisia Europeană confirmă acțiunea liderului PSD Liviu Dragnea, care contestă în instanță raportul OLAF în baza căruia a fost deschisă o anchetă împotriva sa.

liviu dragnea discurs tribuna deget ridicat inquam ganea
Comisia Europeană confirmă plângerea lui Liviu Dragnea FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Informaţia vine de la un purtător de cuvânt al Comisiei, pentru Digi24.

Un raport al Oficiului European Antifraudă constata o presupusă fraudă cu fonduri europene la firma TelDrum. Într-o acţiune de 40 de pagini liderul PSD se plânge că organismul european nu i-a respectat prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a fi audiat.

În dosarul TelDrum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene in privinţa acordării de contracte către această firmă.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean.

Pe site-ul Curții Europene de Justiție este înregistrată o cauză Dragnea vs Comisia. Plângerea este înregistrată la data de 11 decembrie 2018, iar cazul are numărul de înregistrare T728/18. Alte informații în legătură cu acest dosar nu sunt disponibile. Potrivit Ziare.com,reclamantul ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea, care dă în judecată Comisia Europeană pentru că ar încerca să obțină anularea raportului OLAF (organismul antifraudă al Comisiei Europene) ce a constatat fraude cu fonduri europene în cazul Tel Drum. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri