Sari la conținut
News Alert

Creatoarea de modă Irina Schrotter şi soţul acesteia, citaţi la DIICOT într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală

 

(Sursa: MediafaxFoto)

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 10.00, iar creatoarea de modă a fost citată să vină tot miercuri pentru a da declaraţii.

Mediafax informează că în acest dosar, până în prezent nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană, fiind începută urmărirea penală doar in rem, pentru fapte de inţiere şi constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Alături de soţii Schrotter, în atenţia anchetatorilor în această cauză sunt şi alţi oameni de afaceri din Iaşi, fiind vizate tranzacţii în principal cu produse şi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaraţii atât pe soţii Schrotter, cât şi alte persoane suspectate în acest caz.

Prejudiciul produs în această cauză, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.

Pe aceeași temă