D. Horodniceanu, fost şef al DIICOT: Soluţiile propuse privind OUG 7 nu sunt suficiente

Data actualizării: Data publicării:
HORODNICEANU

Soluţiile propuse privind OUG 7 referitaore la legile justiţiei nu sunt suficiente, a declarat la Digi24 Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT, reprezentant al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Daniel Horodniceanu a criticat mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă, printre care cele legate de condiţiile de pensionare, de apărarea bunei reputaţii şi atragerea răspunderii disciplinare: „Nu s-a făcut vorbire de articolul care modifică condiţiile de pensionare. E articolul care discută despre buna reputaţie şi modul în care aceasta ar putea fi afectată şi ar putea atrage răspudnerea disciplinară în lipsa unei definiţii legale. Faptul că secţia de investigare rămâne în continuare în afara controlului ierarhic prevăzut de Constituţie şi cred că mai sunt şi altele”.

Fostul şef al DIICOT a apreciat ca pozitivă implicarea Parchetului General, a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a adunărilor generale şi a instanţelor care s-au alăturat protestului.

Totodată, Horodniceanu a precizat că din ce în ce mai puţin se mai poate vorbi de independenţa procurorilor: „De când a fost scoasă sintagma din legea de organizare – în privinţa procurorilor”.

Adunarea Generală a procurorilor a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării OUG 7/2019, vor purta banderole în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a înţeles să modifice legile justiţiei şi îşi exprimă acordul faţă de hotărârea plenului CSM de luni.

Citiţi şi:

Timmermans, scrisoare către Dăncilă: E dezamăgitor că nu ne-ați anunțat de OUG 7/2019. Opriți schimbările

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea Ordonanței pe legile Justiției

Premieră. DIICOT își suspendă activitatea

Curtea de Apel Brașov a inițiat procedura de revocare a șefei CSM

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri