Procurorii din CSM l-au iertat pe Horodniceanu, după scandalul cu polițiștii din Iași

Data publicării:
Daniel Horodniceanu paraseste sediul Ministerului Justitiei unde a sustinut un interviu pentru un nou mandat la sefia DIICOT, vineri, 11 mai 2018.
Daniel Horodniceanu, fostul vicepreședintele CSM. Foto: George Călin/Inquam Photos

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, a fost iertat de colegi după scandalul de la începutul anului cu polițiștii din Iași. Secția pentru procurori a instituției a decis că Horodniceanu nu a încălcat statutul profesiei, în ciuda amenințărilor făcute la adresa polițiștilor.

Horodniceanu, fost șef al DIICOT, a fost oprit de poliție în luna mai într-un sat din provincie după ce ar fi depășit fără semnal mașina agenților. Imaginile publicate de jurnalist.ro îl surprind pe procuror în timp ce încearcă să-i intimideze pe polițiști cu funcția sa.

Actualul vicepreședinte al CSM a vrut să dea legitimația de procuror în momentul în care i s-au cerut documentele și i-a întrebat pe agenți de ce nu îl recunosc. Totodată, el i-a amenințat pe polițiști că va vorbi cu șeful de la inspectoratul de poliție.

La un moment dat, Horodniceanu le spune că salariile polițiștilor au fost majorate datorită unei discuții pe care el o avusese cu un politician în 2016. Dialogul a fost filmat de unul dintre agenți.

După ce înregistrarea a apărut în spațiul public, Horodniceanu a susţinut că s-a aflat într-o „situaţie provocată” şi că își regretă reacția, care „nu îl caracterizează”.

În 27 iunie, Inspecţia Judiciară a stabilit în cazul lui Hordniceanu că este vorba despre încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri