De trei ori incompatibil: Secretar de stat, director în Primăria Oradei şi şef al ADR Nord-Vest. Marcel Boloş, cercetat de ANI

Data publicării:
marcel bolos

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloş, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de triplă incompatibilitate. În primul rând, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării este cercetat pentru că a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director la una din direcţiile Primăriei Oradea.

Foto: Facebook.com/bolos.marcelioan

Agenţia Naţională de Integritate arată că, în perioada mai-iunie 2012, Marcel Boloş a ocupat simultan funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi cea de director al Direcţiei de Dezvoltare Durabilă din Primăria Oradea.

O a doua incompatibilitate descoperită de ANI este că, din 2013 până în 2014, Boloş a fost concomitent director în cadrul a două instituţii: Primăria Oradei şi Ministerul Transporturilor. În plus, a condus şi Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic.

Marcel Boloş este printre puţinii funcţionari cercetaţi pentru triplă incompatibilitate. Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat aceste nereguli nu mai poate ocupa o funcţie publică pe o perioadă de trei ani, însă cei cercetaţi au dreptul să depună contestaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri