Disputa legată de documentul MCV din 2012. Prima reacție a Comisiei Europene

Data publicării:
comisia europeana ec europa eu 1

Continuă disputa cu privire la informaţiile pe care oficialii europenii le au despre starea justiţiei din România. Viorica Dăncilă vrea să ştie dacă reprezentanţii Comisiei Europene au cerut detalii despre cazurile de corupţie la nivel înalt din România.

În acest sens, premierul i-a trimis o scrisoare ministrului Justiţiei. Îi cere să-i comunice dacă au existat, în perioada 2012-2018, și alte solicitări din partea executivului UE. Viorica Dăncilă susţine că există informaţii în spaţiul public cu privire la astfel de demersuri. De la Bruxelles ar fi cerute informaţii despre dosarele lui Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Dan Voiculescu, George Becali şi Ion Dumitru.

 

Între timp, Reprezentanța Comisiei Europene la București, a răspuns astfel unei solicitări Digi24: „Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea din surse neoficiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

PSD continuă războiul de la distanță cu Bruxelles-ul și denunță o posibilă „imixtiune gravă și brutală” în actul de justiție din România. Liviu Dragnea a anunțat luni că premierul Viorica Dăncilă va trimite o scrisoare Comisiei Europene, prin care va cere explicații, după ce în spațiul public a apărut un presupus document ce ar ține de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), prin care se solicitau informații, cu nume și prenume, despre stadiul unor procese de mare corupție din România. Documentul datează din 2012. Detalii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri