E oficial. Liviu Dragnea, absent de la termenul de judecată din dosarul angajărilor fictive

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Liviu Dragnea lipseşte de la prima audiere din procesul care stabileşte dacă merge la închisoare sau nu. Judecătorii de la Curtea Supremă îl aşteptau astăzi să dea declaraţii în cazul angajărilor fictive pentru membrii de partid, dar liderul PSD este internat şi aşteaptă să afle dacă va fi operat din cauza unei hernii, spun apropiaţii lui. De asemenea, Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile la conducerea Camerei Deputaţilor până sâmbăta viitoare.

Instanța a fost informată oficial de unul dintre apărătorii lui Liviu Dragnea că acesta este internat în spital și că starea de sănătate nu i-a permis să fie prezent în sala de judecată la termenul stabilit pentru astăzi, în care a fost citat pentru a da o nouă declarație în calitate de inculpat, de data aceasta în fața completului de apel.

S-au prezentat însă cei doi dintre cei cinci martori încuviințați de instanță luna trecută, s-a ajuns deja la audirea celul de-al doilea. Este vorba despre foști sau actuali angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman sau funcționari din cadrul Consiliului Județean, care ar putea da detalii despre obiectul acestui dosar.

Este vorba despre angajarea, timp de mai mulți ani, a două femei în cadrul DGASPC Teleorman care, spun procurorii DNA, în realitate nu au lucrat acolo aproape nicio zi, ci activau la organizația județeană a PSD, fiind în schimb plătite de instituția de stat.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă pe care a contestat-o.

În prezent, liderul PSD este în spital, sub observație, iar părerile medicilor sunt împărțite. Doi dintre ei ar înclina către o intervenție chirurgicală, ba chiar ar putea fi vorba de două operații, în timp ce alți doi medici sunt de părere că ar mai trebui încercată soluția unui tratament medicamentos.

Șeful PSD are o dublă hernie de disc, dar și o afecțiune cervicală.

A rămas că i se vor face analize suplimentare, iar luni va fi decisă o soluție.

Luni era programat la PSD și un Birou Permanent Național, care a fost însă amânat.

Pe de altă parte, marți sau joi urma să fie un Comitet Executiv, la care să se valideze lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Și CEx-ul va fi probabil reprogramat.

La finalul săptămânii, liderul PSD era așteptat în teritoriu, în filiale sensibile: la Cluj, Brașov și Sibiu. Această deplasare a fost anulată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri