Fiul preşedintelui CJ Cluj a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Data publicării:
horea uioreanu mfax

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieş, a declarat corespondentului Mediafax că Alexandru Uioreanu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar sentinţa poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

"Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, recursul lui Alexandru Uioreanu împotriva sentinţei Tribunalului Cluj, a dispus condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. Condamnarea a fost dată pentru trafic de droguri. Alexandru Uioreanu a fost, de asemenea, amendat cu 2.500 de lei pentru deţinere de droguri. Instanţa a dispus, totodată, revocarea măsurii arestării şi a dispus punerea în libertate de îndată a lui Alexandru Uioreanu", a spus Ilieş.

Conform sursei citate, cererea de eliberare pe cauţiune a rămas fără obiect, astfel că s-a dispus restituirea cauţiunii.

Sentinţa de vineri poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

La termenul de vineri, procurorii DIICOT au cerut majorarea pedepsei, pentru faptul că Alexandru Uioreanu ar fi vândut droguri tinerilor. Avocaţii tânărului au cerut, însă, ca pedeapsa să fie diminuată.

La Curtea de Apel Cluj a fost prezent, vineri, Alexandru Uioreanu, tatăl său, Horea Uioreanu, dar şi PS Vasile Someşeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Horea Uioreanu a declarat că doreşte să se implice şi să îi ofere copilului educaţia pe care o merită şi că îşi doreşte ca fiul lui să îşi reia cursurile la şcoală.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie 2012, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT - Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu a fost suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că "Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane".

În 23 ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, iar în 27 martie a fost condamnat de Tribunalul Cluj la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de Uioreanu, cât şi de procurorii DIICOT Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri