Instanţa decide miercuri dacă Miron Mitrea va fi eliberat din închisoare

Data publicării:
miron mitrea captura

 

ACTUALIZARE 16.44. Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru 17 martie, decizia urmând să fie definitivă.


Cercetarea lui Miron Mitrea a început în 2008, în 2009 dosarul a fost trimis la instanţa supremă, care l-a retrimis DNA din cauza unor vicii de procedură. Dosarul a fost finalizat în 2013, iar condamnarea finală a fost pronunţată în 2015.

Miron Mitrea este acuzat că, pe vremea în care era ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei a primit mită circa 300.000 de euro, sub formă de lucrări de construcţie la o casă aparţinând mamei sale.

Avocaţii apărării au cerut achitarea inculpaţilor, susţinând că nu există dovezi care să ateste vinovăţia lor.

Detaliile dosarului

Miron Mitrea este acuzat, alături de Irina Paula Jianu, fost inspector de stat şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei fostului ministru al Transporturilor. Nicolae Popescu, arhitect şef al Primăriei Voluntari la data faptelor, este judecat în acest dosar pentru fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului.

Citiţi şi:

Judecătorii instanţei supreme critică DNA. Ancheta în cazul lui Miron Mitrea a durat prea mult

În în urmă cu o lună, magistraţii Judecătoriei Medgidia au respins cererea fostului ministru al Transporturilor. Judecătorii au respins argumentele aduse în faţa instanţei de avocaţii lui Miron Mitrea, legate de scrierea în spatele gratiilor a trei lucrări ştiinţifice, dar şi de cele şapte luni în care fostul demnitar a muncit la o firmă de transport din judeţul Constanţa.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri