Iohannis: Discuțiile pe justiție nu ajută dosarul Schengen

Data actualizării: Data publicării:
170926_IOHANNIS_DECORARE_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis spune că discuţiile privind legile nu ajută dosarul Schengen. Dacă România va avea o legislaţie în domeniu modernizată şi rezonabilă, lucrurile legate de MCV vor fi uşor de rezolvat, mai spune președintele.

170926_IOHANNIS_DECORARE_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„MCV ține de Comisia europeană și ține de felul în care dl Juncker vede lucrurile, putem fi optimiști, dpeinde în mare măsură de noi dacă avem suficientă înțelepciune. Dacă putem să avem o legislaţie pe Justiţie care să fie şi modernizată şi rezonabilă, atunci lucrurile vor fi uşor de rezolvat pe MCV”, a spus Iohannis, aflat la Bruxelles.

„În celălalt dosar, Schengen, e un dosar în care comisia are o opinie, dar decizia se ia în cadrul întâlnirii miniștrilor de interne și justiție, unde statele membre au un cuvânt greu de spus. Aceeste discuții pe justiție nu ajută dosarul Schengen, dacă vor strica sau nu rămâne de văzut. Părerea mea e să ne ocupăm de legile justiției, să le facem bune pentru români și apoi putem continua cu oarece succes și discuțiile pe Schengen”, a adăugat președintele.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat astăzi un avertisment în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen și ridicarea Mecanismului de cooperare și verificare (MCV), legându-le de modificarea legislației din domeniul justiției.

„Dacă legile (justiției, n.r.) din România rămân în forma adoptată de Parlament, discuțiile despre ridicarea MCV și aderarea României la Schengen se vor pune în alți termeni”, a spus el.

Citiți și: 

Președintele Iohannis, vizită la Bruxelles. Mesajele transmise pe tema legilor justiției

Legile justiției. Klaus Iohannis, la Bruxelles: Sunt preocupat, nu îngrijorat; dar sunt optimist

Legile justiției. Reacția lui Dragnea după conferința comună Iohannis-Juncker

Juncker: Dacă legile justiției rămân în această formă, discutăm în alți termeni despre Schengen și MCV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri