Sari la conținut

Judecătorii instanţei supreme critică DNA. Ancheta în cazul lui Miron Mitrea a durat prea mult

 

În motivarea deciziei de condamnare la doi ani de închisoare cu executare a lui Miron Mitrea, judecătorii instanţei supreme arată că tocmai din cauza duratei prelungite a anchetei, condamnarea este relativ mică.

Cercetarea lui Miron Mitrea a început în 2008, în 2009 dosarul a fost trimis la instanţa supremă, care l-a retrimis DNA din cauza unor vicii de procedură. Dosarul a fost finalizat în 2013, iar condamnarea finală a fost pronunţată în 2015.

Miron Mitrea este acuzat că, pe vremea în care era ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei a primit mită circa 300.000 de euro, sub formă de lucrări de construcţie la o casă aparţinând mamei sale.

Avocaţii apărării au cerut achitarea inculpaţilor, susţinând că nu există dovezi care să ateste vinovăţia lor.

Detaliile dosarului

Miron Mitrea este acuzat, alături de Irina Paula Jianu, fost inspector de stat şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei fostului ministru al Transporturilor. Nicolae Popescu, arhitect şef al Primăriei Voluntari la data faptelor, este judecat în acest dosar pentru fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului.