Sari la conținut
News Alert

Richard Quest (CNN), în dialog cu ministrul demisionar Florin Jianu

Protestele din România au ajuns şi în atenţia postului american de televiziune CNN. Unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori ai postului, Richard Quest, a analizat situaţia şi a vorbit cu ministrul demisionar al mediului de afaceri, Florin Jianu.

Richard Quest, realizator CNN: „Criza politică din România se adânceşte, în condiţiile în care Avocatul Poporului din această ţară a dat guvernul în judecată. Totul pentru că guvernul a emis un decret care decriminalizează o gamă largă de infracţiuni legate de corupţie. Protestatarii au ocupat Piaţa Victoriei, din Bucureşti, în cea mai mare demonstraţie de la răsturnarea regimului Ceauşescu. Protestatarii cer abrogarea decretului, dar premierul a spus că acest lucru nu se va întâmpla şi a făcut apel la calm. Ministrul român pentru mediul de afaceri a demisionat din această cauză. L-am întrebat de ce l-a confruntat pe premier din cauza noilor legi”.

Florin Jianu, fost ministru al mediului de afaceri: „Vreau ca istoria să mă ţină minte ca un om drept, vreau să fiu de partea corectă a istoriei, iar problema cu legislaţia, şi nu mă refer la chestiunile tehnice, pentru că vă spun sincer nu este de competenţa mea tehnic vorbind... Dar ce vă pot spune, dacă luaţi o lege fără să informezi în prealabil membrii guvernului, fără să anunţi presa şi aproape în miezul nopţii, atunci nu este drept”.

Citiți și:  Ministrul Florin Jianu demisionează din Guvern

Demisii din Guvern și din PSD după modificarea Codurilor penale