S. Dumitraşcu (Sindicatul gardienilor): Graţierea încurajează infractorii să comită noi fapte

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

Condiţiile din penitenciarele româneşti nu sunt nici cele mai bune, dar nici cele mai rele, spune Sorin Dumitraşcu, preşedintele Sindicatului Omnia, din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Invitat la "Jurnalul de seară" de la Digi24, el a explicat că în sistemul penitenciar s-a investit continuu, pentru a se îmbunătăţii condiţiile, însă nu au fost niciodată suficienţi bani alocaţi de Guvernele României.

În ceea ce priveşte legea graţierii, Sorin Dumitraşcu este de părere că nu aceasta este soluţia, pentru că, spune el, graţierea nu face altceva decât să încurajeze infractorii să comită şi alte infracţiuni, având speranţa că Guvernul îi va ierta din nou.

Sorin Dumitrascu, preşedintele Sindicatului Omnia: „Istoria demonstrează că după fiecare graţiere, într-un an, un an şi ceva, numărul de deţinuţi creşte.

Condiţiile din penitenciare nu sunt cele de hotel de lux. Sunt penitenciarele pe care plătitorul de impozite din România şi le permite.

Niciun Guvern nu a luat în serios problema penitenciarelor.

Aproape niciodată nu s-a depăşit 65% din necesarul de finanţare a sistemului penitenciar.

Toată discuţia asta despre deţinuţi are o mare hibă. Nicăieri nu aduce în discuţie dreptul victimei la o justiţie corectă, dreptul victimei de a nu-şi vedea călăul pe stradă la două zile de la momentul la care a fost arestat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri