Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese

Data publicării:
udmr

Mate Andras Levente ar fi semnat contractul de angajare pe perioadă determinată a soției sale la Camera Deputaților. În perioada în care a lucrat aici, aceasta a încasat puțin peste 5.000 de lei.

Acesta este, de fapt, și prejudiciul reținut de procurori în acest dosar, trimis către instanța supremă.

Este cel de-al treilea caz de fost sau actual parlamentar trimis în judecată sub acuzația de conflict de interese. Celelalte două cazuri aflate pe rolul instanței sunt cele ale foștilor parlamentari Mircea Diaconu și Brândușa Novac.  

Tot pentru conflict de interese a fost trimis în judecată azi de procurori Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și Longher Ghervazen.

„Inculpatul Longher Ghervazen, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său în cuantum de 19.767 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Totodată, Longher Ghervazen a formulat cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri