Lista de clienți a unui traficant de droguri din Iași. Un patron de club a oferit cocaină invitaţilor la botezul fiicei sale

Data actualizării: Data publicării:
Florin Vais
FOTO: Facebook/ Florin Vais

Florin Vais, un interlop din Iași, le-a dat declarații explozive anchetatorilor despre rețeaua de trafic de droguri pe care o coordona, furnizând și o listă a consumatorilor pe care îi aproviziona.

Florin Vais a confirmat numele mai multor oameni de afaceri din Iași - proprietari de cluburi și magazine, dezvoltatori imobiliari sau afacerişti din domeniul videochatului - despre care procurorii DIICOT aveau indicii că sunt consumatori de cocaină, relatează Ziarul de Iași.

Anchetatorii au aflat și detalii care par desprinse din film. Proprietarul unui club a cerut 5 grame de cocaină pentru a-şi servi invitaţii la petrecerea de botez a fiicei sale. Vais i-a oferit doar 3 grame, însă pentru că era un eveniment festiv, nu i-a cerut bani.

Avocatul lui Florin Vais nu a vrut să comenteze acuzaţiile aduse clientului său. „Cercetarea presupuselor fapte este în plină desfăşurare, multe lucruri se mai pot întampla, avem deplină încredere în profesionalismul organelor de anchetă”, a declarat pentru sursa citată avocatul Cristian Constantin Curcă.

Potrivit anchetatorilor, Vais ar fi vândut cocaina cu aproximativ 100 de euro pentru un gram. Din acest motiv, clientela lui Florin Vais era formată în general din oameni cu bani. În referatul prin care DIICOT a obţinut arestarea lui Vais se menţiona: „Cantităţile de cocaină sunt comercializate unui cerc select de persoane, cu o situaţie materială foarte bună şi consumate cu ocazia diferitor evenimente sau petreceri private organizate în cadrul acestui cerc“.

Surse judiciare au precizat pentru Ziarul de Iași că cel puţin cinci milionari din Iaşi sunt amintiţi în dosarul lui Vais, după ce ar fi cumpărat cocaină de la acesta. Deocamdată, niciunul nu are calitatea de suspect.

Potrivit DIICOT, Florin Vais se ocupă de mai mulţi ani de vânzarea maşinilor de lux, pe care la achiziţia prin intermediul unui prieten din Italia, tot acesta furnizându-i și cocaina.

Florin Vais se afla în atenția DIICOT Iaşi de la începutul anului 2018. A fost arestat în decembrie 2019, după ce a primit un colet cu 100 de grame de cocaină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri