Sari la conținut

Marian Vanghelie, arestat pentru 30 de zile

Foto: Mediafax

Ordonanţa de reţinere emisă pe numele primarului Sectorului 5 a expirat vineri, la ora 22.30, motiv pentru care, după terminarea şedinţei de judecată, în cadrul căreia procurorii au cerut arestarea edilului, Marian Vanghelie a plecat de la instanţa supremă. „Nu fug din România, stați liniștiți!”, i-a asigurat el pe ziariști.

Sâmbătă, în jurul orei 8.30, primarul a fost dus la Arestul central al Poliţiei.

Decizia de arestare luată în cazul său nu este definitivă, dar este executorie. Edilul poate contesta măsura, un alt complet al instanţei supreme urmând să stabilească dacă primarul Sectorului 5 va rămâne după gratii.

În acelaşi dosar a fost arestat şi vărul primarului, Mircea-Sorin Niculae.

Primarul Marian Vanghelie este suspectat de abuz în serviciu de procurorii DNA, care au făcut percheziţii, joi, la locuinţa acestuia, timp de aproximativ cinci ore. Primarul a fost scos din casă de mascaţi după ora 14.00, fiind dus apoi la Primăria Sectorului 5, unde au avut loc percheziţii în prezenţa acestuia, timp de aproape opt ore. De acolo, primarul a fost adus la DNA pentru audieri şi reţinut după aproximativ o oră.

Avocaţii acestuia au declarat că edilul este suspectat de abuz în serviciu, de la locuinţa sa fiind ridicate mai multe ceasuri de valoare, precum şi documente privind un teren care îi aparţine fostei sale soacre.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, primarul Marian Vanghelie este suspectat că, începând din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină contracte cu primăria în valoare de două miliarde de lei, primind în schimb un comision de 20 la sută.

DNA: Comisionul de 20%, plătit către Marian Vanghelie sub forma unor contracte nejustificate şi a unor imobile către apropiaţi ai primarului

Marian Vanghelie, la intrarea la ICCJ: Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea

C.T. Popescu, după ce M. Vanghelie a spus că are „un loc în celulă pentru Oprea și Ponta”: „Își asumă vinovăția”

INTERCEPTĂRI. Numele președintelui Klaus Iohannis, folosit de Marian Vanghelie

Marian Vanghelie a fost reținut de DNA 

Averea lui Marian Vanghelie, un secret bine păstrat 

Avocatul lui Marian Vanghelie: Are un optimism debordant. În celulă stă cu oameni buni