Cum a ajuns dispensarul unei comune să funcționeze în cancelaria profesorilor

Data publicării:
dispensar maldaresti

Totul a început în luna aprilie când dispensarul a intrat în modernizare. Medicul ar fi trebuit să stea doar o lună în cancelaria profesorilor însă au trecut opt luni. Zi de zi, pacienții se prezintă la școala din localitatea Măldărești pentru a fi consultați de medic.

Nici clădirea școlii în care medicul își desfășoară activitatea nu este în stare bună și se află în proces de reabilitare. Deocamdată nu are încălzire şi nici apă curentă.

În primul rând că nu avem circuitele necesare, pe vară a mers cum a mers, nu avem căldură, asigurăm cu radiatoare, grupuri sanitare nici atât", a declarat medicul de familie din Măldărești, Sorin Mocanu.

Mai mult, medicii şi asistentele sunt obligaţi să se spele într-un lighean, afară.

„Era mai bine şi pentru noi şi pentru pacienti. În primul rând aveam o sală de aşteptare încălzită, aveam o toaletă, aveam toate condiţiile. Aici e mai greu, stau în frig, aşteaptă", a declarat Daniel Șerban, asistentă la dispensarul din cancelarie.

O pacientă s-a plâns de condițiile care le sunt oferite.

„Este foarte frig, să mai vii şi cu un copil bolnav şi cu temperatură, să aştepţi în frig, în partea cealaltă, avea o sursă de căldură în sala de aşteptare”, a spus femeia.

Primarul comunei Ion Dragu, acum arestat pentru că și-ar fi însușit bani din caseria primăriei, a vrut să mai facă un etaj la dispensar. Acoperișul a fost dat jos și așa a rămas.

Edilul a fost arestat în luna octombrie și atribuțiile lui au fost peluate de viceprimar. Dumitru Enescu, viceprimarul din Măldărești, spune că nu a găsit un proiect de reabilitare, prin urmare nu ştie câţi bani s-au alocat, s-au cheltuit sau de cât ar mai fi nevoie.

„Dacă e să vă spun drept nu a fost proiect făcut. Aia e beleaua cea mai mare. Acum trebuie să o luăm de la început cu proiectarea”, a precizat Enescu.

Viceprimarul a cerut bani, 5400 de lei, de la Consiliul Judeţean Vâlcea, ca să pună tablă pe clădire. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea spune că sunt alte probleme mai importante.

„Încercăm să vedem, sigur că foarte mulţi au nevoie. Păi nu cer (o sumă foarte mare n. red), dar sunt alte probleme mai importante. Dacă nu au ştiut să se gospodărească şi primarul este în puşcărie”, a declarat Romulus Bulacu, vicepreședinte CJ Vâlcea.

Autorităţile spun că la începutul anului viitor vor chema un expert pentru a decide dacă structura clădirii este suficient de rezistentă pentru a continua lucrările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri