Percheziții la ROMATSA. Un oficial de la Transporturi, ridicat de procurori

Data actualizării: Data publicării:
angajare romatsa

Sunt percheziţii la ROMATSA: procurorii şi poliţiştii din Capitală au descins astăzi la sediul instituţiei şi au ridicat o serie de documente pentru a proba suspiciuni într-un dosar penal.

UPDATE 19.50.Dragoş Titea, secretar de stat, delegat de Rovana Plumb la conducerea ministerului şi Valentin Cimpuieru, director ROMATSA, sunt audiaţi de procurori.

Ei au fost conduşi la Parchet într-un dosar de abuz în serviciu.

Alţi patru angajati ai ROMATSA sunt audiaţi.

Cei şase au fost chemaţi în calitate de martor.

Procurorii acuză că la ROMATSA ar fi fost externalizate servicii juridice, deşi compania avea propriii jurişti. Astfel, personae din conducere au încheiat contracte pentru asistenţă juridică cu firme private.

Anchetatorii au fost la ROMATSA, au ridicat documente, erau acolo şi specialiştii de la Institutul criminalistic.

Este un dosar in rem, suspiciunile sunt faţă de fapte de abuz în serviciu.


Este vorba despre documente privind contracte de consultanță care au fost încheiate de ROMATSA, prin persoane din conducerea instituției, și anumite firme.

Anchetatorii au suspiciuni că aceste contracte au fost încheiate ilegal.

Este un dosar recent, deschis in rem.

Anchetatorii au ridicat documente legate de aceste contracte de la sediul ROMATSA, pe care urmează să le analizeze și, în funcție de ce găsesc în aceste acte și probe pe care le-au ridicat, vor decide dacă urmează ca și persoane din conducerea ROMATSA să fie cercetate în acest dosar.

Citește și ”Un ministru s-a chinuit toată noaptea să îngroape în grădină geanta cu 2 milioane de euro mită. Era prea beat. Echipa operativă care îl urmărea se prăpădea de râs”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri