Principesa Irina şi soţul ei poartă, de astăzi, brăţări de monitorizare electronică

Data publicării:
principesa irina lat

Principesa Irina şi soţul său sunt obligaţi să poarte inclusiv brăţări de localizare. Pe numele celor doi au fost formulate 12 capete de acuzare, iar pentru fiecare dintre ele riscă o pedeapsă de cinci ani.

Procurorii îi acuză că timp de aproape un an între 2012 şi 2013 au organizat lupte între cocoşi, interzise în Statele Unite.

Cocoşii aveau ataşate de picoare cuţite, iar lupta nu se termina până ce unul dintre ei nu murea.

Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Cei doi au pledat nevinovat la toate acuzaţiile.

Casa Regală a României a dat un comunicat în care şi-a arătat speranţa că prezumpţia de nevinovăţie va funcţiona. Principesa Irina este cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana.  

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri