Procurori: În arest, Buzatu își făcea planuri să fugă în Ecuador cu secretara

Data actualizării: Data publicării:
buzatu iese din sediul psd
În dosarul trimis în judecată, procurorii arată cum acesta își făcea planuri, chiar din arestul Poliției, să fugă în Ecuador. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi informații din ancheta mitei de pe baltă a baronului PSD, Dumitru Buzatu. În dosarul trimis în judecată, procurorii arată cum acesta își făcea planuri, chiar din arestul Poliției, să fugă în Ecuador. Și nu singur. De asemenea, spun anchetatorii a încercat să influențeze martorii și să afle cine l-a denunțat la DNA astfel încât să se răzbune.

Corina Matlinschi, jurnalist Digi24: Din arestul Poliției, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui își făcea planuri să plece în Ecuador, dacă va fi eliberat din arest, și nu singur – îi propunea acest lucru chiar secretarei lui de la CJ, cea care este de altfel și martor în acest dosar. „Dacă reușim, mergem până în Ecuador. Vă iau și pe voi”, spunea acesta.

De asemenea, Buzatu a luat legătura cu mai mulți martori din dosar, arată procurorii, atfel încât să afle cine l-a denunțat la DNA, cine a colaborat cu procurorii, „cine a montat această șmecherie”, dovedind un puternic sentiment de răzbunare, arată anchetatorii.

Avea în continuare influență în județ, chiar dacă se află în arest încă din luna septembrie. Suna și trasa sarcini funcționarilor, și, de asemenea, unor primari din județul Vaslui. „Eu voi continua în acest fel până la sfârșitul vieții mele”, spunea Buzatu, potrivit stenogramelor care au ajuns la Tribunalul Vaslui.

A fost trimis în judecată după 3 luni de cercetări, și după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea o geantă cu 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri