Procurorii au trimis la Senat probele contra lui Florin Cîțu. Biroul Permanent a transmis Comisiei Juridice cererea DNA

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si vlad voiculescu cu masti pe figura
Fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu sunt acuzați în dosarul vaccinurilor din pandemie. Foto: Inquam Photos / George Călin

Cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul PNL Florin Cîţu în dosarul vaccinurilor anti-Covid a ajuns la Senat. Este vorba despre un document în care sunt prezentate sintetizat probele prin care procurorii DNA încearcă să obțină ridicarea imunității lui Florin Cîțu.

ACTUALIZARE 13.30 Biroul permanent al Senatului a trimis Comisiei juridice solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Cîţu, acuzat de abuz în serviciu, în dosarul vaccinurilor.

Comisia juridică are termen până miercuri, 29 noiembrie, să formuleze un punct de vedere ce va fi transmis plenului.

ACTUALIZARE 12.00 Biroul Permanent al Senatului se va întruni azi, la ora 13.00, pentru a lua act de cererea procurorilor. Apoi, Comisia Juridică a Senatului va discuta cererea, iar Plenul Senatului o va supune la vot.

PSD, PNL și USR au decis că parlamentarii vor vota pentru ridicarea imunității.  

Știrea inițială

După prezentarea solicitării în Biroul permanent al Senatului, care se va reuni cel mai probabil luni, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Solicitarea de efectuare a urmăririi penale cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu presupuse a fi săvârşite de fostul premier, senatorul PNL Florin Cîţu, formulată de Parchetul General la sesizarea DNA în dosarul vaccinurilor, a ajuns, vineri, la Senat.

În document sunt sintetizate acuzațiile la adresa lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Procurorii DNA spun că ei ar fi refuzat în timpul prevăzut de contractul cadru furnizarea de noi loturi de vaccin, iar banii au fost dați de statul român pentru vaccinuri pe care le-ar fi putut refuza. Acuzații au făcut asta în mai multe rînduri, așa că România a ajuns să achiziționeze peste 50 de milioane de doze de vaccin anti-Covid în plus față de cele stabilite inițial.

Potrivit informațiilor Digi24, în dosar mai sunt menționați secretarul de stat din Ministerul Sănătății la vremea respectivă Andrei Baciu și Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. În privința lui Baciu nu se impune o cerere de ridicare a imunității, nu e clar dacă lui i se reproșează sau nu o vină penală, iar în ce-l privește pe Nelu Tătaru, cei de la DNA susțin că în acest moment nu sunt probe care să îi atribuie acestuia vreo culpă penală, potrivit informațiilor Digi24.

Dosarul cuprinde mii de pagini, peste 20 de volume sintetizate în mai bine de 100 de pagini de referat prin care e solicitată ridicarea imunității lui Cîțu.

Un document identic a ajuns la Cotroceni și îi vizează pe foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Sunt vizaţi fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri