Scandal în Poliție, după un interviu la Digi24

Data publicării:
RADU GAVRIS

Apar noi informaţii despre războiul declanşat de ministrul de interne cu Poliţia Română. Carmen Dan a cerut conducerii instituţiei de două ori să îl cheme la raport pe şeful Seviciului Omoruri, Radu Gavriş, cel care de fapt a soluţionat cazul poliţistului agresor, dar care, în urmă cu două săptămâni, într-un interviu acordat Digi24 critica intenția de modificare în Parlament a Codurilor penale. 

Sunt contradicții din ce în ce mai mari între declarațiile făcute marți de ministrul Carmen Dan și informațiile obținute de Digi24 în cursul zilei de miercuri.

De pildă, după interviul acordat Digi24 luna trecută de șeful Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, în care acesta vorbea îngrijorat despre eventuale modificări la Codul penal, Carmen Dan i-a cerut șefului acestuia, Bogdan Despescu (șeful Poliției Române, a cărui demitere a propus-o, între timp, Carmen Dan - n.r.), să verifice dosarele instrumentate de acesta. Numai că Despescu i-a explicat ministrului că nu poate face acest lucru, pentru că nu intră în atribuțiile sale. Verificările le poate face numai Parchetul General.

Citiți și: Interviul cu Radu Gavriș care a supărat-o pe Carmen Dan. „Excluderea camerelor de supraveghere va duce la pedofili și criminali în serie”

Carmen Dan s-a plâns, apoi, marți, într-o conferință de presă, că nu a fost informată despre faptele comise de polițistul de la Brigada Rutieră (suspectat de pedofilie), numai că, potrivit unor informații obținute de Digi24, ministrul ar fi primit aceste informații încă din seara de vineri, 5 ianuarie, când au fost comise faptele și când a ajuns plângerea la Secția 22 de poliție.

Între timp, ministrul Carmen Dan s-a văzut refuzată de premierul Mihai Tudose, cel puțin pentru moment, în demersul ei de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Mai mult, premierul i-a felicitat miercuri pe anchetatori că l-au identificat și l-au prins pe suspect în numai două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri