Șeful Poliției, audiat la instanța supremă

Data publicării:
petre toba mediafax

Petre Tobă a fost audiat în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului.

Judecătorii l-a întrebat pe şeful Poliţiei cum au acţionat subalternii săi în noaptea de 20 iunie 2012, după ce au primit mandatul de executare a deciziei definitive prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în cazul Trofeul Calităţii.

Medicul Şerban Bădişteanu şi trei ofiţei de poliţie sunt acuzaţi că au îngreunat executarea pedepsei în cazul fostului premier.

„Au fost situații în care colegii din Poliția Capitalei a trebuit să revină cu solicitări”

La ieșirea din sediul ÎCCJ, Petre Tobă a explicat faptul că a fost audiat de judecători în calitate de martor pentru a explica toate activitățile întreprinse de Poliția Română pentru punerea în executare a mandatului privindu-l pe Adrian Năstase, condamnat în dosarul „Trofeul Calității”.

„La finalul tuturor acestor audieri pot spune că toți colegii mei și-au îndeplinit cu respectarea strictă a legii toate activitățile, de aceea și soluțiile de neâncepere au fost pronunțate de către parchetul general și de DNA față de toți polițiștii care au fost implicați în această situație”, a afirmat Petre Tobă.

Potrivit șefului Poliției, oamenii legii au întreprins aproximativ o sută de acțiuni pentru a putea finaliza punerea în executare a mandatului, la ANP, la Spitalul Floreasca, la Institulul de Medicină Legală sau la Tribunalul București.

Petre Tobă a precizat că au fost multe demersuri din cauza stării de sănătate incerte a persoanei în cauză, Adrian Năstase, astfel că au fost situații în care colegii din Poliția Capitalei a trebuit să revină cu solicitări adresate către unitatea medicală.

Șeful Poliției le-a spus jurnaliștilor că în ziua pronunțării condamnării l-a informat pe ministrul de Interne, la acea vreme Ioan Rus, că urmează să fie puse în executare mandatul, explicând că a făcut acest gest din cauza calității persoanei, pe de altă parte din cauza impactului mediatic estimat al evenimentului.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cerererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Fostul premier a executat opt luni de închisoare din pedeapsa de doi ani la care a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri