Şeful Poliţiei: Cei trei acuzaţi de furtul tablourilor au minţit la testul poligraf

Data publicării:
4 2002anchetatablouri-47612

„Vă pot spune că toţi trei au dovedit un comportament simulat. Adică, altfel spus au fost nesinceri cu ocazia testarii. Ceea ce nu este o surpriza pentru noi si pentru procurorii DIICOT. Aceasta a caracterizat intreaga lor atitudine pe parcursul anchetei: nesinceritatea”, a spus şeful Poliţiei Române.

„Nu avem date cu privire la presupusa distrugere a tablourilor”, a adăugat Petre Tobă.

Precizarea a fost făcută după ce procurorul DIICOT a afirmat la Tribunalul Bucureşti că autorii furtului voiau să dea foc la tablouri, potrivit unor interceptări.

Şeful Poliţiei Române a mai spus că toţi cei trei suspecţi arestaţi în dosarul furtului de tablouri au avut un comportament disimulat la testul cu detectorul de minciuni.

De altfel, a adăugat Tobă, nesinceritatea a caracaterizat întreaga atitudine a acestora pe durata anchetei.

Criminaliştii Poliţiei Capitalei l-au testat luni pe Mihai Alexandru Bitu, rezultatele indicând faptul că acesta nu a spus adevărul atunci când a fost întrebat despre furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, au spus sursele citate.

Şi ceilalţi doi suspecţi arestaţi pentru furtul tablourilor, Radu Dogaru şi Eugen Darie, au minţit la testul poligraf, în timp ce asistentul lui Cătălin Botezatu, Petre Condrat, acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune, a spus adevărul, au susţinut surse din Poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri