Traian Băsescu l-a numit pe Nistor Călin procuror-şef adjunct al DNA

Data publicării:
nistor-calin dna

 

Nistor Călin a fost numit prin decret procuror-şef adjunct al DNA de președintele Traian Băsescu, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Procurorul a fost propus pentru această funcție de actualul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc și, în urma audierilor, a primit, ieri, avizul pozitiv al Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Magistratul a fost audiat ieri dimineaţă de procurorii din CSM, după ce a fost propus în funcţie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

„În urma interviului susţinut astăzi, 23.05.2013, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a CSM, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, a decis avizarea pozitivă a propunerii ministrului justiţiei pentru numirea domnului procuror Nistor Călin în funcţia de procuror şef-adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În intervalul de timp imediat următor, hotărârea Secţiei pentru procurori va fi transmisă ministrului justiţiei”, arată CSM.

Citiți și:

Profil. Cine este Nistor Călin, noul șef al DNA

Călin Nistor a condus DNA începând din 11 martie, când a fost delegat în funcție de fostul procuror general, Daniel Morar.

„În funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost delegat începând cu data de 11.03.2013 domnul Călin Nistor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PÎCCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, arata comunicatul PÎCCJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri