Tribunalul Bucureşti începe audierea martorilor în dosarul 'Colectiv'

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - COLECTIV - 3 ANI - COMEMORARE
Foto: Inquam Photos / Florin Liviu Albei

Primii 25 de martori au fost citaţi, vineri, la Tribunalul Bucureşti pentru a da declaraţii în dosarul 'Colectiv', în care sunt judecaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone, relatează Agerpres.

BUCURESTI - COLECTIV - 3 ANI - COMEMORARE
Câteva mii de persoane au participat la marșul de comemorare a victimelor incendiului de la clubul Colectiv, în Bucuresti, marți, 30 octombrie 2018. Foto: Inquam Photos/Florin Liviu Albei

La ultimul termen, din 22 octombrie, noul judecător desemnat în acest dosar, Mihai Bălănescu, a decis să nu reia procesul de la zero şi a stabilit ca primii martori să fie chemaţi vineri în instanţă.

În aprilie 2016, dosarul 'Colectiv' a fost trimis în instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Au fost trimişi în judecată patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu; Daniela Niţă - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, au fost trimişi în judecată fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu - şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea - consilier superior, Ramona Sandra Moţoc - referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu, dar şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată că patronii de la Colectiv „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, Sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Citește și

21 de supraviețuitori Colectiv au trimis o scrisoare deschisă Vioricăi Dăncilă și Sorinei Pintea

„Femeia asta nu e om”. CTP o critică pe Viorica Dăncilă pentru reacția la tragedia Colectiv

Colectiv - trei ani fără dreptate. Cine consideră rudele și supraviețuitorii că sunt adevărații vinovați

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri