Un deputat prins beat la volan încheie un acord cu procurorii şi acceptă să plătească o amendă de 40.000 lei

Data actualizării: Data publicării:
politist de la rutiera scrie amenda
Un polițist de la Rutieră scrie o amendă pentru depășirea vitezei legale

Procurorii de la Parchetul General au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins beat la volan în noiembrie 2019, parlamentarul acceptând să plătească o amendă penală de 40.000 de lei, informează Agerpres.

Înţelegerea dintre procurori şi deputat trebuie însă aprobată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei trimis în instanţă, procurorii au reţinut că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul Mihai Valentin Popa a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Prin analiza toxicologică efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 1,25 g/l.

„Ca urmare a încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile - amendă de 250 lei. În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa şi acceptă încadrarea juridică dată faptei”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Mihai Valentin Popa a fost ales în anul 2016 deputat de Braşov pe listele PSD, el trecând la Pro România în iunie 2019.

El a mai fost implicat într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Deputatul era acuzat că ar fi intervenit la un primar şi la managerul unui spital din Braşov să nu revoce o protejată a sa dintr-o funcţie de conducere în spital, însă a fost achitat definitiv de Instanţa supremă în noiembrie 2020.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri