Video Un loc de joacă din Galați a fost închis de instanță. Locatarii au câștigat procesul cu primăria

Data actualizării: Data publicării:
loc de joaca galati
Locul de joacă închis prin decizia instanței a fost finalizat în 2018. Sursa foto: Primăria Galați

Un loc de joacă din Galați, finalizat în urmă cu 6 ani, a fost închis de instanță. Deranjați de zgomotul produs de copii, locatarii din blocurile vecine au dat Primăria în judecată și... au câștigat. "Era un zgomot infernal, e prea aproape de blocuri", spun cei care au semnat pentru desființarea parcului, citați de Monitorul de Galați. "Şi copiii unde să se joace?, se întreabă, în replică, cei care dezaprobă decizia.

Locul de joacă din cartierul Siderurgiştilor Vest, din Galați, a fost inaugurat în 2018. Amendajat pe 600 de metri pătraţi, spațiul destinat copiilor are 12 leagăne, două balansoare, două tobogane şi un spaţiu cu echipamente pentru sport. 

Sursa video: Monitorul de Galați

 

Deranjați de gălăgia care le tulbura liniștea în propriile locuințe, mai mulți locatari au decis, anul trecut, să dea Primăria în judecată. Oamenii au reclamat în instanță că locul de joacă e făcut prea aproape de ferestrele lor, că nu ar respecta distanţa de cel puțin 50 de metri faţă de blocuri, dar și că nu avea gard de împrejmuire. Circa 100 de persoane din asociaţia de proprietari au semnat pentru închiderea lui și i-au convins pe judecători.

"Majoritatea locatarilor au semnat pentru desfiinţarea acestui parc, este un zgomot infernal. Ni s-a sugerat de la primărie să stăm cu geamurile închise în casă, ca să nu se audă, dar oricum se aude şi cu geamul închis. Nu s-a respectat nici autorizaţia de construcţie, e prea aproape de blocuri, şi nici programul nu era respectat. Noi solicităm parcare să se facă în loc”, a declarat Iuliana Savcencu, administrator asociaţie locatari, pentru sursa citată.

"Avem şi vecini care au plecat din cauza zgomotului, un domn de la etajul 4. Ştiţi cum e aici când vin 80 de persoane şi îi rogi la 11:30 noaptea să îţi facă oleacă de linişte şi nu fac? Aşa a fost la noi mereu, mai ales vara, dar nu numai. Nu că era zgomot mare, jale era, nu poţi să stai nici noaptea”, susține un alt locatar.

Sunt, însă, şi oameni care nu sunt de acord cu închiderea parcului.

"Nu e bine că îl desfiinţează... şi copiii unde să se joace? Nu a fost toată lumea de acord cu asta. Au venit la uşă doi poliţişti (n.red. locali) şi am dat declaraţie, am semnat că nu sunt de acord cu desfiinţarea parcului", spune o locatară care locuiește la parter.

Ce spun reprezentanții Primăriei Galați

"Locul de joacă din cartierul Siderurgiştilor Vest, zona blocurilor 7A-7D, va fi închis, din cauza a opt locatari care s-au declarat deranjaţi, au acţionat municipalitatea în instanţă şi au câştigat. Astfel, acest loc de joacă va rămâne doar o amintire pentru copiii din zonă.

Primăria a făcut toate demersurile legale şi fireşti, astfel încât copiii să se bucure de acest loc de joacă. Dar ne vedem astfel puşi în situaţia regretabilă în care trebuie să punem în scurt timp „lacăt” bucuriei copiilor din această zonă a oraşului.

Primăria face eforturi considerabile pentru a amenaja cât mai multe spaţii dedicate celor mici în cartierele oraşului, locuri speciale unde să se joace şi să alerge în voie. De aceea, îi asigurăm pe copii şi părinţi că vom continua să modernizăm locurile de joacă din oraş şi să amenajăm altele noi.

Locul de joacă din cartierul Siderurgiştilor Vest, zona blocurilor 7A-7D, a fost amenajat pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, cu 12 leagăne, două balansoare, două tobogane şi un spaţiu cu echipamente pentru sport. Timp de patru ani, de la darea în folosinţă până în 2022, când a fost acţionată în instanţă, Primăria municipiului Galaţi nu a înregistrat reclamaţii de genul imputaţiilor exprimate în cererea de chemare în judecată.

Mai mult, nicio instituţie cu rol de prevenire şi control în domeniul sănătăţii şi ordinii publice nu a constatat vreo culpă a municipalităţii cu privire la modul de funcţionare şi utilizare a acestui spaţiu. Parcul este monitorizat video, iar de-a lungul timpului comportamentul inadecvat al unora dintre aceia care se aflau în parc a fost sancţionat punctual de Poliţia Locală", au transmis reprezentanții Primăriei Galaţi.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri