Sari la conținut

VIDEO. Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat la DNA Brașov


ACTUALIZARE 13.00. „Am fost citat ca martor.

Am răspuns întrebărilor procurorului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la DNA Braşov.

A stat la audieri o oră şi jumătate.

Avocatul lui Remus Truică, prezent la audieri, a precizat că întrebările au fost „punctuale” şi că răspunsurile au fost date cu „bună-credinţă”.


 

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a fost invitat și că se va prezenta în fața procurorilor anticorupție din Brașov. A anunțat, în același comunicat, că nu va face declarații nici la intrare și nici la ieșirea de la audieri.

Președintele Senatului invocă, în acest sens, reglementările legale privind confidențialitatea anchetei.

Călin Popescu Tăriceanu s-a plâns că a fost victima unei scurgeri de informații confidențiale din DNA, de vreme ce presa a aflat ieri, după citarea sa telefonică, de faptul că va fi prezent astăzi, la sediul acestei unități de parchet.

Procurorii spun că Paul al României i-a promis lui Remus Truică între 50 și 80 la sută din valoarea bunurilor revendicate în România, pentru ca acesta să folosească o adevărată rețea de influență, pentru a interveni pe lângă funcționari publici cu atribuții în ce privește reconstituirea dreptului de proprietate asupra acestor bunuri.

Printre inculpații în acest dosar sunt și Marius Marcovici, fost angajat al Cancelariei premierului Tăriceanu, dar și consultantul politic israelian Tal Silberstein, care a lucrat inclusiv pentru actualul președinte al Senatului României.