Klaus Iohannis, despre plecările în scandalul "azilelor groazei": Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment

Data actualizării: Data publicării:
Președintele RO KWJ la BXL
Președintele României la summitul UE-CELAC. FOTO: Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni, că demisiile celor doi miniștri - Marius Budăi și Gabriela Firea - sunt suficiente pentru moment, în contextul în care au fost lansate acuzații și i s-a cerut demisia și adresa Ralucăi Turcan, care a condus ministerul Muncii în mandatul premierului Florin Cîțu și a avizat "azile ale groazei".

Klaus Iohannis a mai spus că este important să fie găsite toate persoanele care s-au făcut vinovate de grozăviile petrecute în aceste centre, iar în ceea ce le privește pe cele două ministre care vor prelua portofoliile de la Muncă și Familie, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, probabil acestea vor depune miercuri jurământul.

"Acum cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este importantă să fie găsite toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite. Pe de altă parte, acele două portofolii așteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenția de a propune două persoane și probabil miercuri vor depune jurământul", a declarat Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul UE - CELAC.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit, luni, într-o şedinţă online în care a validat noile propuneri pentru ministerele Muncii și Familiei, după ce săptămâna trecută Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat.

Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații înainte de reuniunea UE - CELAC, la care participă luni şi marţi. Este al treilea Summit Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE - CELAC) care se desfășoară la la Bruxelles, primul de acest fel în ultimii opt ani. Reuniunrea are drept scop principal relansarea parteneriatului UE - CELAC, în contextul evoluţiilor geopolitice internaţionale complexe, influenţate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, arată Administrația Prezidențială.

Parteneriatul reînnoit se va axa în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziţiei verzi şi a digitalizării, creşterea rezilienţei lanţurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanţei multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanţe şi a valorilor democratice.

Şeful statului susţine importanţa cooperării UE - CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar şi a noilor oportunităţi de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri