La ce s-a expus Liviu Dragnea prin declaraţiile privind tentativa de lovitură de stat

Data actualizării: Data publicării:
PACHET_LD_dragnea-gest maini - inquam_photos_octav_ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Declaraţia care l-a adus pe Liviu Dragnea în faţa procurorilor le dă anchetatorilor ocazia să pună întrebări privind aplicarea legii în caz de tentativă de lovitură de stat.

PACHET_LD_dragnea-gest maini - inquam_photos_octav_ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Dacă ministrul de interne avea informaţii despre o tentativă de lovitură de stat trebuia în primul rând să mobilizeze Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică (CNCAOP).

Potrivit legii, Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică (CNCAOP) propune viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, declararea stării de alertă pe timpul situaţiilor speciale de criză sau declararea încetării acesteia, la nivel naţional ori la nivelul mai multor judeţe.

În acest context, ministrul de Interne instituie starea urgenţă şi, împreună cu premierul, propune Consiliului Suprem de Apărare a Ţării măsuri pentru ridicarea graduală a capacităţii operaţionale a forţelor şi asigură aplicarea acestor măsuri, în vederea înlăturării efectelor situaţiilor speciale şi contracacarăii acţiunilor îndreptate împotriova ordinii constituţionale.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri