Liviu Avram, despre singura soluţie "fermă şi neechivocă" pe care o are Dăncilă după avertismentele oficialilor europeni

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram la digi24

Singura soluţie pe care o are Viorica Dăncilă după şirul de avertismente lansat azi de oficiali europeni şi de ambasadele a 12 ţări e să declare ferm şi fără echivoc că renunţă la promovarea acelor ordonanţe de urgenţă care generează îngrijorări, a declarat la Digi24 jurnalistul Liviu Avram.

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat „surprinsă” de șirul de avertismente lansat astăzi de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, șeful Parlamentului European, Antonio Tajani, și ambasadele a 12 țări, în legătură cu modificările legislative care ar afecta statul de drept din România.

„O singură soluţie o are Viorica Dăncilă ca să oprească acest val de critici din toată lumea civilizată. Să declare ferm si neechivoc că renunţă la promovarea acelor ordonanţe de urgenţă care generează îngrijorări. Orice alte acţiuni vor atrage critici pentru că Guvernul de la Bucureşti, guvernele din ultimii doi ani, au dovedit că lucrează cu agende ascunse, noaptea.

Aceasta e singura cale prin care Viorica Dăncilă poate opri semnele de întrebare şi criticile”, a spus Liviu Avram.

Acesta a făcut referire şi la interpretarea eronată pe care premierul a dat-o declaraţiilor președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. „Ei mint prin omisiune, nimeni nu a cerut stoparea unei anchete penale. Şi Tajani, şi Timmermans cer ca Laura Codruţa Kovesi să nu fie împiedicată administrativ să participe la procedura de selecţie a procurorului european. Nu a spus nimeni că ancheta contra lui Kovesi trebuie stopată. Ei, premeditat, atribuie oficialilor europeni lucruri pe care nu le-au spus, e o tehnică de manipulare”, a spus Liviu Avram.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri